Замърсени места около Мандренско езеро

Polluted areas around Mandra lake /Организатор - СНЦ Зелена Странджа

Неделна разходка с кауза ще се проведе на 4 април от село Присад до Мандренското езеро. Организира го сдружение „Зелена Странджа“. Идеята е да се премине за първи път по маркирания нов маршрут и да се почистят боклуците край езерото.
След обилните валежи през зимата голяма част от завлечените боклуци от реките Средецка и Факийска в момента лежат по брега на Мандренското езеро. Акцията за почистването им е необходима, защото замърсяването е голямо.
„Това се предимно пластмаси, които дълги години ще стоят там без да се разградят. Трябва да се знае, че тези боклуци не са изчезнали! В населените места, там където се вижда, Общините ще се погрижат да бъде изчистено, но основното количество боклук вече стигнало чрез реките в езерата и морето остават там. За да решим проблема, трябва да се върнем към първоизточника - от къде идват тези отпадъци? Натрупаните по брега боклуци са само една малка част, може да се гадае още колко са на дъното и във водата!“
Тръгването за акцията по почистването на Мандренското езеро ще е от центъра на село Присад в 11.00 часа, неделя /4 април/ . Осигурени са чували. Общото разстояние в двете посоки е 5 км.

Eco action for cleaning of polluted areas around Manda lake will be organized on 4 April 2021 in 11. The start is in the center of Prisad village. Bags will be provided.
Публикувано от:

Данни за контакт

Tелефон:
e-mail: marlenablacksea@gmail.com

публикувано на: 2021-04-02

последна промяна(last update):2021-04-09
календар на събитията

ДокументиБюлетин