Детски конкурс за рисунки „Защитавам биологичното разнообразие от замърсяване“

Детски конкурс за рисунки „Защитавам биологичното разнообразие от замърсяване“

 Зелени Балкани, съвместно с читалище „Просвета-1888”, Поморие организира конкурс за детски рисунки „Защитавам биологичното разнообразие от замърсяване”, с акцент върху Поморийското езеро и други влажни зони в Бургаския регион - езера, блата. Конкурсът се организира в рамките на проекта „ Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin “, BSB142 BioLearn, финансиран от  Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“, изпълняван от НПО„ Зелени Балкани ”- Стара Загора.

Основната цел е да се обогатят знанията на учениците за Поморийското езеро и други влажни зони в Бургаския регион - езера, блата и други, както и да се увеличи отговорността, особено сред подрастващото поколение, по отношение на опазването на природата от замърсяване с отпадъци.

 Кой може да участва?

Участници на възраст между 7 и 15 години.

Изисквания:

Чертеж - формат по избор;

Техника по избор на автора: темперни бои, акварел, цветни моливи, пастели и други;

На гърба на рисунката трябва да има следната информация: име, възраст, адрес на участника.

Какви са наградите?

За избраните участници се предоставят награди, определени от професионално жури. Рисунките ще бъдат публикувани на уебсайта на Зелени Балкани и на уебсайта на проекта BioLearn.

Кога е крайният срок?

16 март 2021 г.

Къде да изпратите чертежите?

Поморие 8200, ул. Княз Борис I 51

Победителите ще бъдат обявени на 22 март - Световния ден на водата!

 

Проектът BSB142 BioLearn се финансира от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество финансирана по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“ и участващите страни: Армения, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Турция и Украйна .

 

За допълнителна информация:

Ирина Кирова

тел: 0884 004 707;

e-mail: ikirova@greenbalkans.orgФАЙЛОВЕ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ:

/2021-03-01/
календар на събитията

ДокументиБюлетин